На Жидачівщині планують збудувати фруктосховища, вирощувати ягоди лохини та створити молочарські кооперативи, - Василь Татарин

Понеділок, 6 лютого 2017, 22:12
За словами в. о. голови Жидачівської РДА, торік АПК району опинився серед лідерів за обсягами виробництва в області.
На Жидачівщині планують збудувати фруктосховища, вирощувати ягоди лохини та створити молочарські кооперативи, - Василь Татарин

6 лютого у Львові відбувся звіт перед громадою в. о. голови Жидачівської РДА Василя Татарина. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛОДА.

Як зазначив чиновник, основу сільськогосподарського виробництва району складають 94 агроформування, з них – 61 діюче фермерське господарство, 33 сільськогосподарських підприємств та понад 22 тис індивідуальних підсобних господарств.

У 2016 році в районі зберігалася позитивна динаміка нарощення виробництва валової агропродукції, що призвело до її зростання на 10,3%. Зокрема, відбулося збільшення обсягів виробництва продукції рослинництва на 16,2%.

Торік у районі зібрали 88 тисяч тонн зерна, 67,6 тисяч тонн картоплі, 13,6 тисяч тонн овочів, 9,1 тисяч тонн плодів і ягід, виробили 14,7 тисяч тонн м’яса, 28,5 тисяч тонн молока, 29,6 млн шт. яєць. Окрім того, досягли значного збільшення обсягів виробництва олійних культур – на 26,2%, овочів – на 6,3%, картоплі – на 8,3%, плодів і ягід – у 4,2 рази.

Василь Татарин, говорячи про пріоритетні завдання на 2017 рік, зауважив, що в планах району – будівництво фруктосховища на 3 тис тонн в с. Вербиця, створення молочарських кооперативів у рамках реалізації українсько-канадського проекту  в с. Іванівцях та с. Бережниця. А також –  вирощування ягід лохини на площі 6 га в с. Чертіж, реалізація "Програми розвитку молочного продуктового підкомплексу Ходорівської об’єднаної територіальної громади”. 

comments powered by HyperComments