У Львові урочисто підняли прапори України і Національного олімпійського комітету

Понеділок, 6 лютого 2017, 18:31
Церемонію провели з нагоди початку XІІІ Європейського юнацького олімпійського зимового фестивалю.
У Львові урочисто підняли прапори України і Національного олімпійського комітету

Сьогодні, 6 лютого, у Львові на подвір’ї Львівського державного училища фізичної культури урочисто підняли Державний прапор України та прапор Національного олімпійського комітету. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі Львівської облради.

В урочистостях взяли участь голова відділення НОК у Львівській області Юрій Турянський, голова постійної комісії з питань фізичної культури та спорту обласної ради Михайло Гичка, керівництво управління фізичної культури та спорту ЛОДА, тренери та вихованці УФК. 

Упродовж 11 - 18 лютого 2017 року в турецькому Ерзурумі пройдуть змагання ХІІІ зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю. Цими днями НОК України затвердив персональний склад української делегації на участь у зимовому Європейському спортивному молодіжному форумі (зимовий ЄЮОФ) 2017 року. 

Серед членів національної збірної команди України в Ерзурумі змагатимуться й двоє спортсменів Львівщини – гірськолижники Анастасія Шепіленко (2000 р.н.) та Роман Ковалевський (1999 р.н.). Вихованці тренера Юлії Шепіленко виступатимуть в слаломі, слаломі-гіганті та в командних змаганнях. 

Загалом молоді українські спортсмени виступатимуть в 7 видах програми з 9 представлених в програмі фестивалю: біатлоні (8 атлетів); гірськолижного спорті (2); лижних перегонах (4); стрибках на лижах з трампліну (1); сноубордингу (4); шорт-треку (4); фігурному катанні на ковзанах (2). 

У змаганнях зимового ЄЮОФ-2017 візьмуть участь 832 спортсмена з 40 країн Європи. Талісман ХІІІ зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю отримав ім’я «Карбейаз» (Karbeyaz), що символізує родючість та надію на злагоду, мир, дружбу й повинен стати джерелом натхнення для юних олімпійців Європи.

comments powered by HyperComments