У львівських кінотеатрах представлять документальний фільм про сучасних українців

Четвер, 2 лютого 2017, 19:29
Широкому колу глядачів стане доступною стрічка “Рідні” відомого режисера Віталія Манського.
У львівських кінотеатрах представлять документальний фільм про сучасних українців

З 2 лютого у львівських кінотеатрах демонструють документальний фільм «Рідні» Віталія Манського, який є спробою трактування менталітету однієї української родини, яка мешкає у різних куточках країни: Львові, Одесі, Криму та на Донбасі.

Відомий російський режисер Віталій Манський, за сюжетом документальної стрічки, вирушає на Батьківщину – в Україну та зустрічається зі своїми родичами. За словами режисера, цей фільм є його відповіддю на агресивні дії російського уряду стосовно України: показуючи фільм по всьому світу, він розповідає про ситуацію в Україні через зрозумілу універсальну родинну трагедію. 

Зйомки відбувались у 2014-2015 роках, коли вже частина близьких Манського опинилась в анексованому Криму, а частина — на окупованому Донбасі. Їхні львівські та київські рідні нагаються підтримувати зв’язок, уникаючи політичних тем, а одеські — впевнені, що війна закінчиться за місяць

Прем’єра фільму у Львові відбулась 29 січня за участі режисера. Манський зазначив, що хоча фільм об’їхав світові кінофестивалі та зібрав купу нагород, показати фільм у рідному для нього Львові надзвичайно важливо. Покази пройдуть 2-8 лютого у кінотеатрах Львова (Планета кіно Форум, Кінопалац на Театральній, Планета кіно Кінг-Кросс, Львівському кіноцентрі).

Також львів’ян запрошують переглянути інші фільми Віталія Манського у Львівському кіноцентрі (колишній кінотеатр Сокіл):

  • 10 лютого 19:00 — Приватні хроніки. Монолог
  • 11 лютого 17:00 — Наша Батьківщина 
  • 12 лютого 17:00 — У променях сонця.

Нагадаємо, раніше у Львові відбувся круглий стіл за участі Віталія Манського та відомих митців міста.

comments powered by HyperComments