Громади визначатимуть, скільки медичних закладів та яких саме має бути в їхньому госпітальному окрузі

Понеділок, 30 січня 2017, 23:31
Якою буде медична допомога, вирішуватимуть Госпітальні ради – дорадчі органи, створені місцевими радами кожного округу (районними, міськими, ОТГ). Вони розроблятимуть п’ятирічні плани розвитку госпітального округу.
Громади визначатимуть, скільки медичних закладів та яких саме має бути в їхньому госпітальному окрузі

Функції госпітальних рад обговорили у ході нещодавнього брифінгу в «Укрінформі» за участю Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, виконавчого директора Асоціації міст України Мирослава Пітцика та заступника міністра охорони здоров’я Павла Ковтонюка, - повідомили в прес-службі Асоціації Міст України.

До Госпітальних рад входитимуть представники кожного міста обласного значення, району та ОТГ госпітального округу пропорційно до чисельності їх населення. Саме місцеві ради – учасники госпітального округу вирішуватимуть, який обсяг медичної допомоги надаватиметься закладами охорони здоров’я, яким чином буде організовано доставка пацієнтів з сіл та містечок до лікарень тощо.

В Асоціації міст України наполягають на тому, що мережа закладів охорони здоров’я має бути збережена, таку позицію підтримує Кабмін.

«Я хотів би повідомити, що жодний медичний заклад в умовах такого реформування не буде закритий. Він буде ще більше підсилений можливостями надання послуг», – сказав Геннадій Зубко.

comments powered by HyperComments