На Львівщині створили 8 кооперативів, ще 2 перебувають на стадії реєстрації

Понеділок, 30 січня 2017, 19:21
Об’єднання селянських господарств стало можливим завдяки реалізації проекту “500 успішних господарств”.
На Львівщині створили 8 кооперативів, ще 2 перебувають на стадії реєстрації

30 січня у Львові відзвітувалась директор департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Наталія Хмиз. Про це повідомили “Справжній Варті” у прес-службі ЛОДА.

За словами Наталі Хмиз, 2016 року Львівщина запустила проект “500 успішних господарств”, який уже встиг об’єднати  150 особистих селянських господарств, виробників овочів та ягід у 8 кооперативів. Ще 2 кооперативи перебувають на стадії реєстрації.

"Проект "500 успішних господарств" має на меті стимулювання виробництва дрібними виробниками сільськогосподарської продукції в області. За три роки, протягом яких триватиме його реалізація, на території області планують освоїти 1000 га землі та створити 500 успішних сімейних домогосподарств", - розповіла Наталя Хмиз.

З ініціативи департаменту агропромислового розвитку на Львівщині започаткували практику проведення "мандрівних" ярмарків "Добрі традиції Галичини" задля доступу виробників до ринку збуту, а споживачів – до якісної продукції за цінами виробників.  Загалом було проведено 21 такий ярмарок по області. У рамках ініціативи, впродовж 23 грудня 2016 — 22 січня 2017 у сквері перед ЛОДА працював Різдвяний ярмарок, де місцеві виробники представляли свою продукцію.

Як зазначила Наталя Хмиз, торік Львівщина була ареною для проведення низки міжнародних та всеукраїнських заходів, зокрема, Міжнародного форуму "АГРОПОРТ Захід 2016"; пленарне засідання "Агропродукція – прорив на зовнішній ринок" у межах XVI Міжнародного економічного форуму "Львівщина – фабрика Європи"; Міжнародні конференції "Роль і місце Аграрних палат у розвитку сільських територій. Європейський досвід", "Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області" у рамках французького проекту; Міжнародна агропромислова виставка "EuroAGRO" та перша дводенна національну аграрна конференція "Мільйон із гектара”.

comments powered by HyperComments