У Львові форум “Бюджет участі” зібрав понад 100 учасників

Понеділок, 30 січня 2017, 18:51
Представники місцевого самоврядування провели ряд панельних дискусій у Львові.
У Львові форум “Бюджет участі” зібрав понад 100 учасників

Днями у Львові відбувся форум місцевого самоврядування  "Бюджет участі: ефективне партнерство влади і громади", який реалізували у рамках проекту USAID "Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження". Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛОДА.

Понад 100 учасників заходу із 18 міст України обговорили під час панельних дискусій чи  потрібен бюджет участі українським містам, які громадські ініціативи мають перспективу, як здійснювати якісний контроль виконання проектів.

За словами керівника проекту Ореста Микити, основна ідея даного бюджету – залучення громадян до розвитку своєї території. 

"Розвиток громадянського суспільства неможливий без "реформування" психології населення та формування громади як основного гравця та фундаменту місцевої влади, який, по-перше, готовий брати на себе відповідальність, та, по-друге, бути учасником, а не глядачем, процесу розвитку населеного пункту", - зауважив Орест Микита.

Проект реалізується ВГО "Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень" (ІБСЕД) та ГО "Інститут регіонального розвитку".

comments powered by HyperComments