Львову буде виділено земельну ділянку для будівництва полігону з переробки ТПВ

Олег Довганик  |  П'ятниця, 27 січня 2017, 14:24
ОДА передасть Львову земельну ділянку на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП «Сірка» прощею 12,5 га
Львову буде виділено земельну ділянку для будівництва полігону з переробки ТПВ

Під час наради з обговорення ситуації на Львівському полігоні ТПВ та поводження з ТПВ у м. Львові домовились про виділення земельної ділянки площею 12,5 га для будівництва полігону з переробки ТПВ.

«Це біда і вона має всіх гуртувати. І має бути співучасть усіх у тому процесі. Зі свого боку можу підкреслити, що все те, що буде потрібно, погодження всіх структур - вони будуть зроблені», - сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Відтак він дав доручення Обласній державній адміністрації передати Львову земельну ділянку на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП «Сірка» прощею 12,5 га.

«Ми за останніх 4 місяці відвели ці земельні ділянки як державна власність і  затвердили відповідно акти як державна земля. І детальний плани територій затвердили також.

Ця земля є непридатною для сільського господарства чи будівництва, тому що вона є пошкоджена гірничою хімією. Але є придатною для використання як територія для полігону», - доповів на нараді голова Обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Водночас Олег Синютка сказав, що для виділення ділянки потрібно лише розпорядження голови ЛОДА.

«Питання щодо передачі місту ділянки дозрівало фактично 8 місяців. Дозріло. Насправді велика Вам подяка, тому що Ви розв’язали проблему, яка не розв’язувалася 25 років. Для всіх міських голів та губернаторів це була єдина проблема – ми не могли знайти ділянки. Сьогодні дійсно священний день для Львова», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments