Стало відомо, що за рожева речовина розлита Львовом

Четвер, 26 січня 2017, 12:51
Згідно з результатами досліджень рожева речовина - не отрута.
Стало відомо, що за рожева речовина розлита Львовом

ЛКП "Лев" отримало результати хіміко-токсикологічного та біотоксикологічного дослідження зразків рожевої речовини, яку то тут, то там, бачили на вулицях міста Львова.

Про це йдеться  у повідомленні прес-служба ЛМР.

"З метою перевірки цього факту, зразок такої речовини до ЛКП «Лев» доставив мешканець міста, і ми передали його на дослідження на кафедру нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького", – зазначили в ЛКП "Лев".

Жодних отруйних характеристик у речовини не було виявлено, а рожева субстанція - ніщо інше як залишки вина.

Також на кафедрі нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Львівського нацуніверситету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького зазначають, що таблетки ізоніазиду (а саме такі підозри неодноразово висловлювались у соцмережах щодо рожевих слідів на снігу), при розчинені у воді та при контакті зі снігом не дають рожевого кольору.

Щодо випарів ізоніазиду, отруєння і опіків тварини відбутися не може. Як пояснюють експерти кафедри, «для цього потрібно тварину занурити в концентрований розчин цієї речовини», – повідомили в ЛКП "Лев".

Станом на зараз ще два зразки рожевої речовини очікують на детальне дослідження, яке також буде оприлюднено. 

comments powered by HyperComments