Як Синютка поставив Садового на місце (ВІДЕО)

Олег Довганик  |  Середа, 25 січня 2017, 16:06
Львівська міська рада офіційно не просила представників місцевого самоврядування Львівської області приймати сміття на свої полігони
Як Синютка поставив Садового на місце (ВІДЕО)

Сьогодні, 25 січня, у Львівській ОДА відбулось засідання обласної комісії щодо вирішення проблем із вивозом сміття у Львові.

Під час засідання мер Львова Андрій Садовий заявив про те, що сміття зі Львова ніхто не приймає через тиск на представників органів місцевого самоврядування.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка попросив Садового навести конкретні факти тиску, проте мер не зміг назвати таких випадків.

Садовий кілька разів уникав відповіді на запитання голови Львівської ОДА.

Згодом же з’ясувалось, що Львівська міська рада офіційно не просила представників місцевого самоврядування Львівської області приймати сміття на свої полігони.

Також голова Львівської ОДА наголосив, що жодного тиску на представників органів місцевого самоврядування не було і бути не може.

"Ми на комісії говорили про одноразове очищення міста Львова. Плановий вивіз сміття із сміття повинен бути щоденним і ритмічним і це компетенція виключно Львівської міської ради", - додав голова ОДА на брифінгу.

«Якщо Львівська міська рада не зможе цього зробити, то ми будемо змушені зібратись ще раз і запропонувати владі міста Львова, як такій, яка не справляється із господарськими проблемами міста Львова, передати управління твердими побутовими відходами на інший рівень – обласний», - розповів Синютка.

Крім того, Синютка наголосив, що обласна державна адміністрація взяла на себе відповідальність з першого дня, коли сталась трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі. Він додав, що засідання обласної комісії ТЕБ і НС відбувалось постійно, проте «якщо окремі представники не приходили на її засідання, то це проблема власне цих людей».

«Я хочу нагадати, що Грибовицьким сміттєзвалищем опікується львівське комунальне підприємство, тому щоденну роботу із цього питання повинна проводити Львівська міська рада», - сказав Синютка.

Також Синютка попросив усіх присутніх повідомляти про усі відомі факти у правоохоронні органи, а не робити пустослівні заяви.

«Хочу наголосити, що якщо людина має якусь інформацію про злочин і не повідомляє відповідні структури, то вона також стає учасником цього злочину», - сказав голова Львівської ОДА.

«Для нас надзвичайно важливо вирішити проблему, яка є у Львові. Сьогодні стало очевидно, що не має жодних фактів блокування, а є тільки намагання перевести у політичну площину господарські питання міста Львова», - сказав Синютка і додав, що бюджет розвитку міста Львова становить майже два мільярди гривень.

Нагадаємо, сміття зі Львова обіцяють вивезти протягом семи днів.

comments powered by HyperComments