У львівські трамваї та тролейбуси з ґаджетом замість квитка (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 24 січня 2017, 15:52
Вперше в Україні запроваджено безконтактний вид квитка у транспорті.
У львівські трамваї та тролейбуси з ґаджетом замість квитка (ФОТО)

Сьогодні, 24 січня, у Львові запустили експеримент безготівкового розрахунку в міському електротранспорті. Станом на зараз можливість скористатися ноу-хау є на трамвайному маршруті №8, де у кожній одиниці транспорту є по 8 QR-кодів. 

Якщо експеримент буде вдалим, то вже ближчим часом львів`яни та гості міста матимуть змогу розраховуватись за проїзд чи сплатити штраф за відсутність квитка через онлайн-додаток на смартфоні. 

«Така система (Приват24 - прим. ред.)  інстальована сьогодні в 250 тисяч мешканців, і ми плануємо цю систему впроваджувати на весь громадський транспорт», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

«Така система дасть можливість мобільно, швидко розраховуватися. Не буде зловживань з повторним зловживанням квитків закомпостованих. І ми думаємо над тим, щоб розширити функціонал цього проекту, щоб можна було купувати місячний квиток з допомогою смартфонів, не йдучи до каси. Контроль за безбілетний проїзд теж можна здійснювати з допомогою такого проекту», - резюмував керівник «Львівелектротрансу» Михайло Сидорович.

Тих, у кого нема можливості розраховуватись за проїзд смартфоном, простять не панікувати  - звичний паперовий квиток ніхто не відміняє. Безконтактна форма оплати за проїзд буде працювати паралельно з нинішньою. 

comments powered by HyperComments