Голова Львівської облдержадміністрації зустрівся з американським полковником у Львові

Четвер, 19 січня 2017, 21:59
До Львова на ротацію прибув полковник Збройних сил США Девід Джордан.
Голова Львівської облдержадміністрації зустрівся з американським полковником у Львові

19 січня на зустріч із головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою прийшов американський полковник Девід Джордан, який рік часу навчатиме українських військових на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

У ході розмови Олег Синютка зазначив, що дуже важливим є проведення навчань саме на Львівщині, а українці бачать як пліч-о-пліч тренуються і набувають бойової майстерності і наші воїни, і воїни братніх для нас країн. Та додав, що українці воюють на Сході держави не тільки за територію і землю, а й за цінності.

Полковник Збройних сил США заявив, що розділяє цінності українського народу і розуміє ситуацію, в якій перебуває сьогодні Україна. Також він високо оцінив боєздатність нашої армії, в якої, на думку військового, є чому навчитися й американцям.

Ротація, в ході якої на Львівщині буде перебувати та вчити українських військовослужбовців 330 — 500 американських солдат із Оклахоми, проводиться у рамках Міжнародної програми армії США. Минулоріч таким чином підготували 5 батальйонів для ЗСУ та 3 батальйони для Нацгвардії України.

2 лютого на Яворівському полігоні відбудеться відкриття нової підготовки для першого батальйону 28-ї механізованої бригади.

comments powered by HyperComments