Громада Рясного прорвалась на трибуну - Садовий втік із сесійної зали (ВІДЕО)

Четвер, 19 січня 2017, 13:16
Впродовж сесії міськради сьогодні мер розписався у власній безгосподарності щодо ліквідації "сміттєвої проблеми". Проте чомусь звинуватив у цьому державу, прем'єра і мешканців міста. Останні в особі громади Рясного хотіли йому відповісти, прорвались до трибуни, але слова так і не отримали.
Громада Рясного прорвалась на трибуну - Садовий втік із сесійної зали (ВІДЕО)

Львівська міськрада сьогодні затвердила перелік ділянок для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування сміття в кожному районі Львова. Відповідну ухвалу під час позачергового засідання сесії 19 січня підтримали 38 депутатів.

Згідно з ухвалою, перевантажувальні майданчики для твердих побутових відходів облаштують за такими адресами:

  • Сихівський, Галицький райони – вул. Стрийська, 193;
  • Залізничний район – вул. Городоцька, 280;
  • Личаківський район – вул. Пластова, 13;
  • Шевченківський район – вул. Шевченка, 327-г;
  • Франківський район – вул. Персенківка, 19.

Такі ділянки для облаштування майданчиків обрала комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На цих майданчиках мають встановити брикетувальні комплекси з розрахунку один комплекс на один район.

Мер Львова Андрій Садовий наголосив, що пресування сміття на цих майданчиках начебто не становитиме жодної загрози для мешканців сусідніх вулиць.

Як вже повідомляла "Варта", сьогодні, 19 січня, під час засідання позачергової сесії Львівської міської ради з приводу катастрофічної ситуації із вивозом сміття у Львові міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що сміття зі Львова можуть почати вивозити за кордон

Мер Львова зазначив, що звернувся до представників інших країн з проханням про допомогу Львову у вивезенні сміття.

«Вчора я проговорив ситуацію, яка сталась у Львові, з великою кількістю послів – з послом Польщі, послом Канади. Відправив листи всім послам європейських країн, в представництво ОБСЄ, Організації Об’єднаних Націй, всім екологічним організаціям, які працюють в Україні і мають свої офіси, також у центральні офіси міжнародних екологічних організацій, переговорив з нашими містами-партнерами», – розповів Андрій Садовий.

"Всі закордонні міста-партнери погоджуються допомогти. Я цього не виключаю, але як буде після цього наша держава виглядати?" - запитав він.

Натомість голова фракції БПП Петро Адамик звернувся до Садового: "Тільки ви можете пов'язувати безпорадність вашого менеджменту з геополітичними процесами".

Також він наголосив, що голосуватимуть за пропозицію Садового лише тоді, коли над роботою усіх п'ятьох сміттєво-перевантажувальних ділянок у кожному районі міста буде контроль за з боку громади.

"Кулуарність, закритість, навіть депутати не знають про що йдеться. Ми маємо розуміти дедлайн запуску всіх площадок", - підкреслив Адамик.

Міськрада також зобов’язала департамент економічного розвитку ЛМР передбачити кошти для придбання спеціалізованого обладнання для поводження з ТПВ.

Рішення зумовлене тим, що у Львові з початку року знову загострилась ситуація з вивезенням сміття.

«Вчора ми мали комісію з надзвичайних ситуацій. Ми прийняли рішення про звернення до обласної та державної комісій. Вчора я мав розмову з головою обласної державної адміністрації, з прем’єр-міністром України. Олег Синютка думає, коли скликати обласну комісію, має дати інформацію. Прем’єр-міністр проінформований про ситуацію в місті, правда, каже, що державних полігонів для вивезення твердих побутових відходів нема, всі полігони є комунальні, тому він не має впливу на ці полігони», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Він наголосив, що ситуація із вивезенням і захороненням сміття у Львові залишається критичною і має тенденцію до погіршення.

«Станом на зараз два перевізники вичерпали можливості для вивезення, інші чотири мають складнощі з вивезенням ТПВ», – сказав Садовий.

До речі, саме сьогодні "Українська правда" з посиланням на на прес-офіцера патрульної поліції міста Житомир попередила про затримання упродовж середи на трасі Київ - Чоп п'ятьох вантажівок з львівським сміттям, які рухалися вбік Києва.

За словами Андрія Садового, цього року львівська мерія розпочне будівництво заводу з глибинної переробки сміття. Проте для цього, наголосив він, потрібна земельна ділянка під будівництво заводу.

Під час голосування за ухвалу до сесійної зали прийшли близько сотні людей, які протестували проти пресування сміття на вул. Шевченка в Рясному. Коли мер поставив ухвалу на голосування, протесувальники прорвались до трибуни, заблокували її та попросили слова. Проте голосування таки відбулося, після чого міський голова стрімголов покинув сесійну залу.

comments powered by HyperComments