19 січня у Львові біля Ратуші святитимуть воду та слухатимуть вірменські піснеспіви

Понеділок, 16 січня 2017, 18:44
У заході візьмуть участь священики різних християнських конфесій.
19 січня у Львові біля Ратуші святитимуть воду та слухатимуть вірменські піснеспіви

У четвер, 19 січня, у Львові відбудеться традиційне загальноміське освячення води за участю духовенства різних конфесій, яке очолить Вірменська апостольська церква. Воду освятять о 13:30 біля входу до міської Ратуші. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

“Свято Богоявлення Господа нашого Ісуса Христа, коли ми маємо міжконфесійну молитву, під час якої представники усіх християнських Церков Львова освячують йорданську воду, – це особливий досвід спільного моління разом, свідчення єдності, адже знаємо, що в Богоявлінні нам явився Господь Бог у своїй повноті, у Трійці”, - вважає капелан Львівської міської ради, о. Павло Дроздяк.

За його словами, цьогорічне дійство буде по-особливому цікаве, адже можна буде почути вірменські піснеспіви та особливі ритуали освячення йорданської води у Вірменській церкві.

“Вірменський чин Йорданського водосвяття суттєво відрізняється від візантійського, себто від того, який служиться в усіх українських Церквах. Таке освячення води за особливим, вірменським чином відбудеться у Львові вже вдруге (вперше було 5 чи 6 років тому)”, - пояснив протопсалт Апостольської Церкви у Львові, Андрій Шкраб’юк.

Воду освятять у великій ємності, яка вміщає понад дві тонни води. Після Чину освячення кожен охочий зможе набрати освяченої води.

Нагадаємо, 19 січня з 13:15 год. буде тимчасово змінено графік руху трамваїв через площу Ринок. Про зміни у русі транспорту буде повідомлено згодом.

comments powered by HyperComments