На Львівщині вдалось погасити майже 120 мільйонів гривень зарплатних боргів, - ЛОДА

П'ятниця, 13 січня 2017, 21:21
За даними Нацслужби посередництва і примирення, в установах Львівської області вдалось погасити 118, 6 мільйонів гривень боргу по зарплатах.
На Львівщині вдалось погасити майже 120 мільйонів гривень зарплатних боргів, - ЛОДА

Як повідомили “Справжній Варті” у прес-службі Львівської облдержадміністрації, у 2016 році Національна служба  посередництва і примирення, у взаємодії з Львівською ОДА, посприяла вирішенню 22-ох колективних трудових спорів, які стосувались 11 047 працівників із 49 підприємств області.

"Заборгованість із заробітної плати та порушення термінів виплати поточної заробітної плати залишається однією з основних, найбільш поширених причин виникнення колективних трудових спорів, конфліктних ситуацій та протестів найманих працівників”, - прокоментувала начальниця обласного відділення Нацслужби, Анна Оршак.

За її словами, у більшості конфліктів працівники вимагають виконання колективних договорів та забезпечення виконання законодавства про охорону праці. 

Як зазначила Анна Оршак, найскладніше було розглядати колективні трудові спорти у ДП “Львіввугіля”, закладах освіти м. Нового Роздолу, ПАТ "Миколаївцемент", ПАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат", закладах охорони здоров'я міст Дрогобича та Стебника, Дрогобицькому професійному політехнічному ліцеї, ЛКП "Львівелектротранс".

comments powered by HyperComments