На Львівщині стартував зимовий Кубок світу серед спортсменів-паралімпійців (ФОТО)

Четвер, 12 січня 2017, 23:06
До відкриття змагань долучився віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, міністр соцполітики України Андрій Рева, голова Львівської ОДА Олег Синютка та президент Національного параолімпійського комітету України Валерій Сушкевич.
На Львівщині стартував зимовий Кубок світу серед спортсменів-паралімпійців (ФОТО)

12 січня, у с. Яворів Турківського району відбулось урочисте відкриття Кубку світу Міжнародного паралімпійського комітету з лижних перегонів та біатлону. В Україні ці змагання відбуваються вперше, - повідомили у прес-службі ЛОДА.

"Надзвичайно приємна і урочиста подія відбувається сьогодні в Україні! Вперше в історії паралімпійського і олімпійського спорту наша держава приймає етап Кубку світу Міжнародного паралімпійського комітету з лижних гонок та біатлону. 19 країн світу беруть участь у цьому заході", - сказав Павло Розенко, виступаючи на відкритті.

Від імені Президента України усіх учасників світової першості привітав голова ОДА Олег Синютка. 

"Те, що кубок світу відбувається на Львівщині є перемогою України. Ми продемонстрували усьому світу, що наша держава є безпечною, адже ці змагання дивитимуться у Бразилії, Японії та багатьох країнах Європи. І я переконаний, що ми перемагатимемо і у спортивних змаганнях, і у боротьбі за незалежність", - наголосив Олег Синютка.

Змагання триватимуть 7 днів, з 13 до 20 січня. Турнір проводиться на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, що у селі Яворів на Турківщині. 

120 спортсменів із 18 країн беруть участь у цьогорічному Кубку світу, який є підготовчим етапом для спортсменів та команд до ХІІ Паралімпійських ігор 2018 року, що відбудуться в місті Пхьончхан (Південна Корея).

comments powered by HyperComments