У Львівській ОДА відбудеться “Перша пацієнтська зустріч”, де підпишуть меморандум із норвежцями

Четвер, 12 січня 2017, 18:03
Учасники обміняються досвідом із покращення якості та тривалості життя хворих на легеневу гіпертензію.
У Львівській ОДА відбудеться “Перша пацієнтська зустріч”, де підпишуть меморандум із норвежцями

14 січня, о 14:00 годині у приміщенні Львівської облдержадміністрації (каб. 257, вул. Винниченка, 18) стартує захід для людей із легеневою гіпертензією. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

Під час “Першої пацієнтської зустрічі”, обговорять питання, що турбують хворих, учасники обміняються досвідом: у заході візьмуть участь понад пів сотні пацієнтів із всієї України.

Серед них відзначать й найактивнішого волонтера у номінації "Найкраще фото ЛГ-2016!" та "Популязація проблематики легеневої гіпертензії".

У рамках зустрічі також відбудеться підписання меморандуму про співпрацю між громадською організацією "Асоціація Рідкісного Захворювання України – Легенева Гіпертензія" (PHURDA) та Норвезькою Асоціацією Легеневої Гіпертензії (PHA Norway), яку представлятиме її керівник Hall Skara.

Організовує захід ГО "Асоціація Рідкісного Захворювання України – Легенева Гіпертензія" за підтримки Європейської Асоціації Легеневої Гіпертензії (PHA Europe) та департаменту внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації.

Нагадаємо, що на Львівщині затверджена і діє Програма із безкоштовного забезпечення ліками хворих на легеневу гіпертензію: станом на сьогодні, у Львівській області проживає 49 пацієнтів із таким діагнозом. Лікування є дороговартісним та життєво необхідним, вартість на місяць, залежно від ступеня важкості хвороби (І-ІV класи), від 40 до 120 тисяч гривень.

Довідка:
Легенева гіпертензія – це швидко прогресуюче захворювання легень, яке призводить до серцево-судинної недостатності, а при несвоєчасному виявленні - до трансплантації або ж смерті.

comments powered by HyperComments