Франція може взятися за вирішення сміттєвої проблеми Львова

Четвер, 12 січня 2017, 13:37
"Основна робота компанії буде спрямована на оновлення проекту рекультивації Грибовицього сміттєзвалища",-Сергій Кіраль
Франція може взятися за вирішення сміттєвої проблеми Львова

Заявка міжнародної компанії Egis щодо виділення грантових коштів на розробку проектної документації для комплексного вирішення проблем з ТПВ у Львові знаходиться на розгляді Міністерства фінансів та економіки Франції.


 Про це заявив народний депутат України та радник міського голови Львова Сергій Кіраль під час обговорення на тему: «Львів долучається до світової ініціативи «нуль відходів (Zero waste)».


За його словами, вдалося домовитися із Посольством Франції в України, відтак на розгляді в Міністерстві фінансів та економіки Франції перебуває заявка міжнародної компанії Egis, яка має досвід підготовки концепцій поводження з ТПВ, на грантові кошти для напрацювання та розробки цілого пакету проектної документації для комплексного вирішення проблем у Львові. І до кінця місяця має бути прийнято рішення.


«Основна робота компанії буде спрямована на оновлення проекту рекультивації Грибовицього сміттєзвалища, розробленого інститутом «Гірхімпром», та вивчення різних варіантів технологій переробки будівництва нового сучасного комплексу. «Тобто, це такий паралельний процес, який ми запускаємо з допомогою Посольства Франції. Громадськість і місто можуть бути в ньому активним учасником», – зазначив Сергій Кіраль 

 

comments powered by HyperComments