“На протиаварійні роботи і рекультивацію полігону в бюджеті міста передбачено 80 мільйонів”, - Сергій Бабак

Середа, 11 січня 2017, 22:22
Про два напрямки у проблеми львівського полігону розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.
“На протиаварійні роботи і рекультивацію полігону в бюджеті міста передбачено 80 мільйонів”, - Сергій Бабак

Львів долучається до світової ініціативи «нуль відходів (Zero waste)»: у місті стартує розробка стратегії поводження з ТПВ на 2017-2022 роки. До процесу залучають міжнародних експертів, а також фахівців з міст-партнерів. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

У ході публічних обговорень Стратегії, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак торкнувся теми полігону, яка ділиться на два напрямки:

“На протиаварійні роботи і рекультивацію полігону в бюджеті міста на цей рік передбачено загально 80 млн грн. Якщо буде знайдена нова земельна ділянка, є 30 млн грн на придбання земельної ділянки, 5 млн грн – на виготовлення проекту і 10 млн грн – на початок робіт з будівництва нового полігону. Загалом – 125 млн грн”, - зазначив Сергій Бабак.

За словами чиновника, початок робіт із рекультивації затримується, бо Малехівська сільська рада має заперечення щодо надання 3,5 га додаткової земельної ділянки.

“Щодо нового полігону, то тут є обмеження по земельних ділянках. Пропозиції є, ми їх розглядаємо, але стандарти вимагають – нам потрібна ділянка, яка може бути використана під полігон. Ми продовжуємо шукати кошти європейських інституцій, зараз у Києві вирішується питання по наданню 75 млн євро на проведення протиаварійних робіт та рекультивацію полігону”, - додав Сергій Бабак.

Нагадаємо, Сергій Бабак також заявив, що за адресою вул. Шевченка, 327г у Львові не буде сміттєзвалища, але може бути брикетувальна лінія.

comments powered by HyperComments