“Сміттєзвалища на Шевченка, 327г технічно бути не може”, - Сергій Бабак

Середа, 11 січня 2017, 20:54
Як зазначив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури, пресування сміття — одна зі складових Стратегії поводження з ТПВ.
“Сміттєзвалища на Шевченка, 327г технічно бути не може”, - Сергій Бабак

Сьогодні, 11 січня, у Львові відбулися публічні обговорення Стратегії поводження з твердими побутовими відходами на 2017-2022 рік. За словами  директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергія Бабака, конкурс на купівлю земельної ділянки для полігону продовжили до лютого. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Посадовець зазначив: законом передбачено, що пресування сміття – це одна зі складових будівництва нового полігону. 

«Пресування сміття – це одна зі складових Стратегії. Якщо у когось є застереження, що на вул. Шевченка, 327г може бути сміттєзвалище, то воно там технічно бути не може. Це лінія, яка стискає папір, пластик, сміття. У ДБН, в законі для будівництва полігонів, написано, що це новий вид формування полігонів – за рахунок брикетованого сміття. Це не є ноу-хау, це передбачено законом, що таке може бути», - пояснив Сергій Бабак.

Також Сергій Бабак зазначив, що місто отримало 5 пропозицій щодо купівлі земельних ділянок під новий полігон. Однак, усі ці землі сільськогосподарського призначення, а законодавством передбачено, що полігон можна розміщувати на землях промисловості.

“Юридичні та фізичні особи готові продати, але в законі є обмеження на використання таких земель під такі види діяльності, а процедура переведення їх з земель сільськогосподарського призначення у землі промисловості, практично, не можлива. Потрібна земельна ділянка, яка буде підпадати під стандарти полігону”, - розповів Сергій Бабак.

Директор департаменту житлового господарства додав, що можуть бути відкориговані тарифи у частині збільшення розміру мінімальної заробітної плати. Але розрахунки будуть проводитись лише після прийняття відповідних підзаконних актів.

«Тарифи будемо рахувати, але зрозуміти, що в країні все дорожчає. На скільки може бути збільшена ціна, важко говорити. Це розрахунки. Ми ще їх не робили. Тарифи на електроенергію, на газ, на опалення за рік виросли в рази. Сміття – це така сама послуга”, - повідомив Сергій Бабак.

comments powered by HyperComments