Якою статистикою може похвалитись екологія Львівщини у Всеукраїнський день заповідників і парків?

Середа, 11 січня 2017, 16:54
11 січня щорічно відзначають офіційний День заповідників і національних парків. Про це повідомили в департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА.
Якою статистикою може похвалитись екологія Львівщини у Всеукраїнський день заповідників і парків?

Львівщині також є чим похвалитися у цій сфері, адже, як зазначив  директор Департаменту Руслан Гречаник, сучасна мережа природно-заповідних об’єктів Львівщини сформувалась внаслідок праці багатьох поколінь природоохоронців і відіграє важливу роль у вирішенні проблем збереження біологічного та ландшафтного різноманіття, підтримці екологічної рівноваги у природі.

За словами чиновника, на території області є 357 об’єктів природно-заповідного фонду на 158 тисяч гектарів, що займає 7,2% Львівщини.

“Найбільшу площу в структурі природно-заповідного фонду області займають національні природні парки Сколівські Бескиди, Яворівський і "Північне Поділля", загальною площєю 58,3505 тис га, регіональні ландшафтні парки – 56,2889 тис га та заказники – 31,07212 тис га”, - розповів Руслан Гречаник.

У різних заповідниках знаходиться 188 пам’яток природи, 62 парки-пам’ятки та 48 заповідних урочищ.

Минулого року, у рамках Регіональної програми розвитку заповідної справи, на Львівщині створили ландшафтний заказник “Журавлиний”, комплексні пам'ятки природи "Під Парашкою" та "Козій" і ботанічну пам'ятку природи "Свідок історії".

До 2020 року у Львівській області планують створити національний природній парк "Бойківщина"(на базі ландшафтного заказника "Пікуй"), загальнозоологічний заказник "Либохорівський", регіональний ландшафтний парк "Надсянський" (який є складовою першого в світі міжнародного українсько-польсько-словацького резервату біосфери “Східні Карпати”) та ландшафтний заказник “Торфовище Білогорща”.

comments powered by HyperComments