9 львів`ян, які досягли успіху в 2016 році і прославили наше місто

Євген Сюч  |  Неділя, 1 січня 2017, 11:36
Здобутки мешканців нашого міста у році, що минув.
9 львів`ян, які досягли успіху в 2016 році і прославили наше місто

Марія Музичук - Міжнародний Гросмейстер, українська "шахова королева". З її допомогою у Львові був організований Чемпіонат Світу з шахів серед жінок.
Анна Музичук - сестра Марії, володар Кубку Світу з бліцу та переможець Чемпіонату Світу з швидких шахів в місті Доха, Катар.
Василь Іванчук - ще один гросмейстер, випускник Львівського Інституту фізичної культури. Разом з Анною є переможцем Чемпіонату Світу з швидких шахів.
Тарас Міщук - бронзовий призер Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.
Разом з Дмитром Янчуком Тарас зайняв 3 місце в веслуванні на каное на дистанції 1000 метрів.
Святослав Літинський - викладач ЛНУ і борець за українізацію. 
Виграв декілька судових позовів, які, зокрема, зобов`язують Національну поліцію публікувати переклади російськомовних виступів та коментарів, а також передбачують підняття зарплати бюджетникам на 22%, що в грошовому еквіваленті приблизно дорівнює 1000 гривень.
Олег Скавиш - чоловік, який своїми зубами протягнув трамвай вагою 38 тонн на дистанцію 14 метрів, а також протягнув 2 туристичні Чудо-Потяги з дітьми всередині. Цю акцію він провів для 9-річного хлопчика Олега Подвірного, який потребує трансплантації кісткового мозку.
Андрій Демчук - володар "золота" з фехтування на Паралімпіаді в Ріо.
Оксана Линів - уродженка Львова, диригент Баварської Державної опери, вважається однією з кращих жінок-диригентів на інтернаціональній сцені.
За її допомогою у Львові буде організований фестиваль LvivMozArt.
Іван Маслюк - 13 серпня, у Львові, на площі Ринок, стартував Всесвітній рух допомоги людям з обмеженими можливостями, які мріють подорожувати - On 3 wheels (На трьох колесах). У цей день 20-річний Іван Маслюк, який хворий на ДЦП, разом із друзями вирушив у подорож зі Львова до Лісабона.
Вони повернулись 19 листопада,проїхавши 12 країн та 5000 км.

comments powered by HyperComments