За час рейдів на Львівщині поліцейські вилучили понад 3 тисячі одиниць піротехніки

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 29 грудня 2016, 23:52
З 15 грудня працівники поліції Львівської області проводять рейди в місцях можливої реалізації несертифікованих або ж саморобних феєрверків, салютів та інших аналогічних виробів. Перевірки триватимуть до 15 січня 2017 року.
За час рейдів на Львівщині поліцейські вилучили понад 3 тисячі одиниць піротехніки

За два тижні, що минули від початку заходів, працівники поліції перевірили 126 стихійних ринків на території області – місця з найвищою вірогідністю торгівлі контрафактними петардами та феєрверками. 

За результатами рейдів вилучено понад 3000 піротехнічних виробів, що реалізовувалися населенню з порушеннями чинного законодавства. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Правоохоронці склали 12 адміністративних протоколів за порушення табу на продаж піротехніки. За це продавцям доведеться сплатити штраф у вигляді 35-60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів. За повторне порушення, розмір штрафу може становити 60-100 неоподаткованих мінімумів.

Найбільше продажем піротехніки грішать у  Пустомитівському, Кам’янка-Бузькому, Золочівському районах обласі та  у Франківському районі міста Львова. Трохи менше порушень у  Бродівському, Мостиському, Жидачівському та Радехівському районах.

Як зазначають у поліції, серед складених протоколів переважають ті, що стосуються продажу піротехніки у невідповідних місцях та без дозвільних документів. Проте є і факти порушення правил використання піротехнічних виробів, зафіксовані у Бродах та Золочеві, де громадяни підривали петарди у громадських місцях.

В області працює понад 60 торгових об’єктів, які мають відповідні ліцензії на право здійснення їх продажу. При купівлі феєрверків та салютів необхідно перевірити термін їх придатності та наявність інструкції. Без цього піротехнічна продукція, швидше за все є несертифікованою, а її продаж та реалізація не відповідають чинному законодавству.

comments powered by HyperComments