Нову техніку для боротьби зі сміттям закупили на Львівщині

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 29 грудня 2016, 16:23
Обласний природоохоронний фонд виділив на це 10 мільйонів гривень.
Нову техніку для боротьби зі сміттям закупили на Львівщині

Цьогоріч на Львівщині придбали 7 нових сміттєвозів, контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів та устаткування для зважування сміття для полігону ТПВ. Про це повідомили в департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

"Спецтехніку придбано для безпечного збирання, перевезення твердих побутових відходів для міст Добромиль, Великі Мости, Радехів, Новий Розділ, Броди, Старий Самбір та Турки", - розповів директор департаменту, Руслан Гречаник.

За його словами, з метою централізованого збору твердих побутових відходів закуплено контейнери для сміття та облаштовано місця для їх розташування для м. Червоноград, Добромиль і Старий Самбір, Скелівської, Страшевицької, Топільницької та Замківської сільських рад Старосамбірського району, смт. Красне Буського району, Уличнянської та Доброгостівської сільських рад Дрогобицького району та 11 сільських рад Турківського району.

У Новояворівську встановили автомобільну вагу для зважування сміття, яка дозволить проводити облік кількості усіх видів відходів, що надходять на полігон, та контролювати ступінь їх накопичення. Також вага буде основою для формування відповідної тарифної політики.

"Реалізація зазначених природоохоронних заходів покращить систему централізованого збору та вивезення сміття на території населених пунктів. Також це сприятиме зменшенню накопичення відходів і утворення стихійних сміттєзвалищ на Львівщині", - переконаний Руслан Гречаник.

comments powered by HyperComments