“За останні два тижні було арештовано 17 машин, які вивозять львівське сміття”, - Садовий

Євгенія Пласконь  |  Середа, 28 грудня 2016, 07:19
27 грудня мер Львова Андрій Садовий зустрівся з представниками громади міста на території компанії SoftServe, щоб розповісти про свою роботу за 2016 рік.
“За останні два тижні  було арештовано 17 машин, які вивозять львівське сміття”, - Садовий

Міський голова коротко розповів про роботу міської ради у різних напрямках життєдіяльності міста, відповідно до прописаних у програмі «Львів 2020» планів. Зокрема, міський голова поділився планами щодо вирішення проблеми з вивезенням сміття зі Львова. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

“За останні 2 тижні було арештовано 17 машин, які вивозять львівське сміття, в центральній Україні – Полтавська, Київська області. Їх арештовують і в супроводі машин поліції з мигалками супроводжують до Львова. Це при тому, що є документи, підписані з іншими полігонами, на вивантаження. Коли я про це говорю з прем’єр-міністром, з міністрами, вони просто опускають голови”, - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Втім, у міськраді не впадають у відчай і збираються створити новий полігон. Як зазначив очільник міста, 5 населених пунктів Львівщини пропонують для цього свої території:

“Ми виступили з ініціативою купити ділянку під полігон. На сьогодні маємо порядка 5 різних пропозицій від населених пунктів у радіусі 30-40 км від Львова, які готові нам продати землю. Щоб бути незалежними – купуємо, облаштовуємо новий сучасний полігон, інших варіантів в нас немає. Ми не зможемо довго користуватися можливістю вивозити далеко, тими більше, коли йде постійне блокування”, - додав мер Львова.

Раніше "Справжня Варта" повідомляла про ініціативу мера створити сміттєпереробний завод.

comments powered by HyperComments