У Львівському аеропорту проведуть хоровий флеш-моб

Євгенія Пласконь  |  Середа, 28 грудня 2016, 01:24
Захід організовують з нагоди 100-річчя першого концертного виконання “Щедрика”.
У Львівському аеропорту проведуть хоровий флеш-моб

30 грудня о 13.30 год.  у Міжнародному аеропорту ім.  Данила Галицького проведуть хоровий флеш-моб, до якого долучаться близько сотні вокалістів. Подію організовує Lviv Jazz Orchestra. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

До мистецької акції долучаться шість відомих львівських хорів: Мішаний хор студентів ЛДМУ ім. С. П. Людкевича, Жіночий хор «Дівочі мрії» ЛДМУ ім С. П. Людкевича, Львівський муніципальний хор "Гомін", Заслужена хорова капела України «Боян» ім. Є. Вахнянина, Народна хорова капела студентів «Gaudeamus» Національного університету «Львівська політехніка» та хор Гарнізонного Храму Святих Апостолів Петра і Павла. 

Усі хори зберуться в один, щоб разом заспівати найвідомішу українську щедрівку. Диригуватиме музичний флеш-моб відома хормейстер, яка керує хором студентів Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича, Оксана Долішна.

Як зазначили у відділі промоції міста Львівської міської ради, флеш-моб такого масштабу відбудеться в аеропорту міста Львова вперше.

«Казковим є той момент, що ця щедрівка лунатиме в аеропорту. Це доведе усім, що хоровий спів - це сучасно і модно! Тож приходьте 30 грудня послухати передріздвяне хорове виконання народної пісні «Щедрик» до Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького та беріть з собою друзів!» - повідомляє організатор флеш-мобу, директор Lviv Jazz Orchestra, ведучий Петро Луцишин.

Нагадаємо, що автором “Щедрика”, або “Колядки дзвонів” є Микола Леонтович. Уперше цей твір виконав хор Київського університету 1916 року. За кордоном композиція знайшла популярність 1921 року на концерті в Карнегі Холі в Нью-Йорку, а вже в 1936 створили американську версію щедрівки – «Carol of the Bells».

comments powered by HyperComments