Львівські маршрутки їздитимуть за тимчасовими дозволами

Олег Довганик  |  Вівторок, 27 грудня 2016, 11:06
На час проведення нового конкурсу управління транспорту та зв’язку укладе тимчасові договори з перевізниками
Львівські маршрутки їздитимуть за тимчасовими дозволами

З метою забезпечення безперебійного надання послуг з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у Львові виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення, що управління транспорту та зв’язку ЛМР укладе договори з автомобільними перевізниками, які здійснюють перевезення на автобусних маршрутах загального користування, на термін з 2 січня до 31 березня 2017 року.

Зокрема, тимчасові угоди будуть укладені з 4 перевізниками - АТП-1, АТП-14630, "Фіакр" та "Міра і К", оскільки діючі угоди з ними закінчуються 31 грудня цього року.

Планується, що оголошення про конкурс на перевезення на цих 46 маршрутах буде опубліковано у ЗМІ 5 січня 2017 року. Конкурсна процедура триватиме орієнтовно 1,5 місяця.

"31 грудня закінчуються угоди з перевізниками по 46 маршрутах: 16 маршрутів АТП-1 і по 10 маршрутів АТП-14630, "Фіакр" та "Міра і К".У зв’язку з тим, що з січня управління транспорту стає юридичною особою, прийнято рішення, що всі документи щодо конкурсу має підписувати начальник управління транспорту як організатор перевезень в місті", - каже начальник управління транспорту Віктор Щир.

"Плануємо, що оголошення про проведення конкурсу буде опубліковано у ЗМІ 5 січня 2017 року. Це вже буде старт конкурсу", - додає він.

З його слів, конкурсна процедура триває орієнтовно 1,5 місяця - один місяць дається на подачу документів претендентам і два тижні – на опрацювання документів і звернення в державні органи, які, відповідно до чинного господарства, контролюють цей процес.

"Якщо 5 січня буде оголошено конкурс, то вкінці лютого він буде проведений. А на цей перехідний період прийнято рішення виконкому. Угода з перевізниками на цей перехідний період готова. Цього тижня я збираю керівників АТП, розглянемо угоду, вона буде на перехідний період без змін до діючої угоди. Сподіваюсь,  підпишемо угоду і транспорт буде їздити в звичайному режимі", - каже Віктор Щир.

Також він додав, що на конкурс з перевезень готують виставити 4 лоти.

"Щодо фінансових санкцій для перевізників, то над цим питанням ми працюємо ще з літа. Нас підтримує і міський голова, і директор департаменту щодо застосування фінансових санкцій до перевізника, який порушує умови договору. Ми попросили юристів опрацювати, щоб в новій угоді були більш жорсткі пункти щодо розірвання угоди з перевізниками на вимогу управління транспорту", - сказав Віктор Щир.

Він додав, що нова угода "практично на виході, залишилось опрацювати технічні моменти".

comments powered by HyperComments