У Львівській міськраді встановили незвичну ялинку (ФОТО)

Євгенія Пласконь  |  Середа, 21 грудня 2016, 14:01
Зимове деревце прикрашала молодь з особливими потребами.
У Львівській міськраді встановили незвичну ялинку (ФОТО)

21 грудня у приміщенні Львівської міської ради відбулось урочисте відкриття ялинки, яка повністю прикрашена виробами, котрі виготовила молодь з особливими потребами. Захід організовано Центром дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами БФ “Карітас-Львів УГКЦ” за підтримки департаменту культури ЛМР.

Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

За словами керівника Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами Марії Чучман, із особливою молоддю працювали художники в рамках арт-проекту, який тривав із вересня. Члени Центру дозвілля малювали ікони на склі, розмальовували вітражі, виготовляли витинанки та ангеликів з тканини, які й стали основною прикрасою на ялинці.

“Нашим неповносправним дітям це дуже подобається: це щось нове, вони отримують творчі навики. Бавитись із фарбами — це для них щось надзвичайне, вони занурюються в це дійство і віддаються йому повністю”, - розповіла Марія Чучман.

Ялинку в мерії встановили за підтримки управління культури ЛМР.

“Хочемо подякувати “Карітасу”, адже вони опікуються дітьми не лише з соціальної точки зору, але й дбають про їхній культурний, творчий розвиток. Нам завжди потрібно пам’ятати, що люди, які мають ті чи інші фізичні особливі потреби, творчо абсолютно не гірші, а дуже часто мають ще більші таланти, ніж звичайні люди”, - зазначив в. о. начальника управління культури, Михайло Мороз.

За словами директора “Карітасу-Львів УГКЦ” отця Андрія Сенейка, встановлення ялинки приурочено до 15-ї річниці від створення Центру дозвілля та соціальної реабілітації, а також 20-го ювілею “Карітасу” у Львові.

До урочистого відкриття встановленої ялинки долучився міський голова Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments