Матері військовополонених вийшли на вулиці Львова з портретами синів у руках (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 21 грудня 2016, 13:46
Сьогодні у Львові відбулась соціальна акція на підтримку сімей, чиї рідні перебувають зараз у ворожому полоні.
Матері військовополонених вийшли на вулиці Львова з портретами синів у руках (ФОТО)

Сьогодні, 21 грудня, біля пам`ятника Тарасові Шевченку відбулась масштабна акція «Назвемо поіменно усіх, хто у неволі» на підтримку українських хлопців, які у цей час знаходяться у полоні.

Участь у події взяли рідні воїнів, небайдужі львів`яни та знаменитості серед яких гурт "Піккардійська терція", Оксана Муха, Левко Скоп, Софія Федина.

Також до акції приєднався колишній полонений Станіслав Паплінський, який пробув майже дві сотні днів у руках ворогів, проте, не зламався і повернувся, аби далі відстоювати честь та гідність своєї країни:

"Я тут, аби висловити свою підтримку всім тим, хто зараз знаходиться в неволі. Поки там знаходяться мої друзі, ті, з ким ми разом попали в полон, я не можу не переживати і не думати про них. Постійно намагаюсь на всіляких акціях та концертах нагадувати всім про них, постійно стежу за інформацією стосовно обміну". 

Особливо важко весь цей час доводиться матерям та найріднішим українських воїнів, адже деякі з ним вже понад два роки знаходяться у неволі у ворога:

"Син завжди був дуже товариським, ніколи не ставив своїх інтересів вище за інтереси інших. ...Його мобілізували у серпні 2014 року і відтоді ми його не бачили. А 9 лютого 2015 року він попав у полон під Логвино (Донецька обл.), їм тоді обстріляли машину, син накрив собою хлопця, який був поруч, бо Сашко мав бронежилет, а той інший без нічого", - розповідає мати Олександра Олійника.

Варто знати: Згідно з офіційною статистикою зараз у полоні знаходиться 109 українських воїнів, про 58 з яких відоме точне місце перебування. Волонтери ж повідомляють, що цифра полонених добігає 300.  

comments powered by HyperComments