У Львові презентують аудіоказки, начитані воїнами АТО

Євгенія Пласконь  |  Вівторок, 20 грудня 2016, 04:25
Презентація проекту приурочена до Дня святого Миколая.
У Львові презентують аудіоказки, начитані воїнами АТО

20 грудня о 17:30 год. у Вірменці відбудеться презентація диску з казками, створеного в рамках мистецького проекту “Воїни АТО читають казки дітям”. Захід відбудеться у форматі зустрічі бійців з учнями школи-інтернату №2 м. Львова, під час якої учасники проекту зачитають уривки казок та поспілкуються з діточками.

Організатори розповсюдять диски серед дитячих будинків, інтернатів, закладів для дітей з вадами зору у Львові та інших містах, частину дисків волонтери повезуть нашим воїнам на Схід, а також дітям в прифронтовій зоні. Охочі зможуть знайти диски з 18 грудня у Вірменці, а з початку 2017 року організатори обіцяють презентувати онлайн версію збірки казок, які начитали українські воїни.

Збірка казок поділена на три блоки: Казочки для малят, Українські героїчні казки та Карпатські легенди. Більшість казок – народні, проте є і декілька авторських, серед яких - казки українського класика Михайла Коцюбинського та сучасного відомого письменника Андрія Куркова.

В унікальному мистецькому проекті «Воїни АТО читають казки дітям» взяли участь 18 бійців, більшість із яких уже демобілізовані. Серед них 17 хлопців та одна дівчина — це офіцери та рядові солдати з різних куточків України: Львова, Харкова, Дніпра, Чернівців.

Ідея проекту зародилася в кав’ярні і спершу мала за мету вшанувати пам’ять загиблих героїв і залучити до суспільної активності воїнів-завсідників закладу, а в результаті переросла у мистецько-соціальний проект.

Організатори висловлюють подяку партнерам та друзям проекту: Львівському центру надання послуг учасникам бойових дій, Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів, звукорежисеру Миколі Дзюдзі, творчій майстерні Малювці, гуртам Troye Zillia та Burdon Folk Band.

comments powered by HyperComments