Громадяни Львівщини зможуть прозоро спостерігати за місцевим бізнесом

Євгенія Пласконь  |  П'ятниця, 16 грудня 2016, 05:47
Допомагати у цьому буде новостворений ресурс.
Громадяни Львівщини зможуть прозоро спостерігати за місцевим бізнесом

15 грудня у Львівській області представили перший в Україні хаб і регуляторної політики. Меморандум про його створення підписали у Львівській ОДА.

Ініціатива, на думку експертів, сприятиме прозору, стійкішу до корупційних викликів, а також ефективнішу систему місцевого самоврядування.

Основна мета хабу полягає в аналізі проектів та наявних місцевих регуляторних актів включно з розрахунками М-тесту, розробці на основі кращого досвіду регуляцій з питань, які є найбільш пріоритетними й болючими для підприємців та громад, щоб згодом поширити нові напрацювання на інші регіони країни.

У перспективі відбуватиметься залучення молодих спеціалістів (студентів і випускників ВНЗ Львівщини) до роботи і таким чином посилюватиметься управлінський потенціал області.

Зокрема, уже зараз розпочато роботу у хабі за такими напрямками: регулювання розміщення літніх майданчиків та паркування, проведення інвентаризації майна об’єднаних територіальних громад та розподіл коштів бюджету розвитку між селами-членами ОТГ.

Регуляторний хаб – це спільна ініціатива Програми USAID "Лідерство в економічному врядуванні" та Школи управління Українського католицького Університету за підтримки Львівської облдержадміністрації та Комітету підприємців Львівщини.

comments powered by HyperComments