Легальні ялинки у Львові повинні мати спеціальне маркування

Євгенія Пласконь  |  Середа, 14 грудня 2016, 17:47
Львівське обласне управління лісового та мисливського господарство (ОУЛМГ) звертається до громадян з проханням не купувати у передноворічний період незаконно зрубані ялинки.
Легальні ялинки у Львові повинні мати спеціальне маркування

У Львівському ОУЛМГ повідомили, що на цьогорічну ялинкову кампанію лісогосподарські підприємства заготували 14,5 тисяч новорічних дерев.

"Середня ціна лісових красунь заввишки 1 – 3 м становитиме від 55 до 250 грн. На сайтах лісогосподарських підприємств можна дізнатися про ціну на ялинку в залежності від породи та висоти деревця", - розповів начальник управління, Анатолій Дейнека.

Реалізовуватимуть ялинки із дворів лісництв, лісгоспів, а також на ринках районного та місцевого значення.

Кожна ялинка маркуватиметься біркою або самоклеючою стрічкою із штрих-кодом, які мають інформацію про місце заготівлі. Власне це і є підтвердженням законності її реалізації.

Слід зазначити, що для охорони хвойних насаджень, перевірки законності придбання і перевезення новорічних ялинок працюватимуть мобільні рейдові групи з працівників державної лісової охорони, держекоінспекції та поліції.

Львівське ОУЛМГ попереджає, що за кожну незаконно зрубану новорічну ялинку стягується штраф від 85 до 170 грн та нараховується шкода, завдана природному середовищу, від 355 грн і більше.

comments powered by HyperComments