Олег Мусій б’є на сполох: на Львівщині досі не погасили терикон (ФОТО)

Євгенія Пласконь  |  Вівторок, 13 грудня 2016, 18:38
Терикон біля Соснівки горить впродовж 15 місяців.
Олег Мусій б’є на сполох: на Львівщині досі не погасили терикон (ФОТО)

Центральна збагачувальна фабрика “Червоноградська”, що знаходиться біля м. Соснівка, горить і димиться безперестанку уже шістнадцятий місяць поспіль. Ні влада, ні кошти, виділені з бюджету, не здатні вирішити це питання — показують фото, оприлюднені у соцмережах народним депутатом Олегом Мусієм.

“Скільки було вже написано і сказано за півтора роки про необхідність гасіння терикону біля Червонограда та Соснівки на площадці Збагачувальної фабрики, напевно назбирається під сотню. І скарги до Нацполіції та до ГПУ, і численні мої та інших депутатів виступи у Верховній Раді, і численні рішення Кабміну та окремих міністерств. Навіть Уряд з вкрай обмеженого Бюджету виділив своїм окремим рішенням 15 мільйонів. Численні наради у голів Львівської ОДА Синютки та Сокальської РДА Пелиха, та їх обіцянки якнайшвидше все вирішити і ліквідувати цю екологічну катастрофу на Сокальщині”, - зазначив Олег Мусій.

Чиновник вважає, що провина за такий стан терикону лежить на відповідальних керівниках, які не можуть виконати доручення найвищих структур і реалізувати наявні кошти: 

“За минулих майже півтора року вдалося нарешті визначити що відповідальними за стан території є саме ті керівники, які уповноважені Президентом цими територіями керувати (РДА та ОДА). І що маємо на сьогодні - доручення самого Прем'єра далі ігноруються та не виконуються, чергове пустослів'я місцевих "відповідальних керівників", навіть гроші виділені з Держбюджету не вміють використати. І що найгірше - терикон палає та димить, 100 000 навколишніх мешканців продовжують труїтися шкідливим димом, онкозахворюваність та хвороби дихання виросли в 2,5-3 рази, ніхто за це лихо не сидить у в'язниці, і немає жодного навіть звільненого за цю бездіяльність чинуші”, - висловився Олег Мусій.

Цього питання нардеп збирається торкатись на нараді у віце-прем’єра Володимира Кістіона.

comments powered by HyperComments