У Львові зупинили будівництво на кістках

Євгенія Пласконь  |  Вівторок, 13 грудня 2016, 19:42
Приміщення на Чорновола, 45б не збудують.
У Львові зупинили будівництво на кістках

За результатами позапланової перевірки міської інспекції державного архітектурно-будівельного контролю встановлено, що забудовник – ТОВ «Горизонт захід 1» – вніс недостовірні дані в декларацію про початок будівельних робіт, на проспекті Чорновола 45б.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Нагадаємо, що ця зона внесена до списку історичної спадщини ЮНЕСКО, оскільки в часи Другої світової війни там вчинялися масові розстріли людей. Звичайно, будь-які забудови на цій території заборонені.

У результаті обстеження, Інспекція назвала об’єкт самочинним будівництвом: внесенням недостовірних даних у декларацію забудовник порушив ч.8 ст. 36 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», а також п.11 «Порядку виконання підготовчих і будівельних робіт», затвердженого Постановою КМУ №466. 

У зв’язку з цим, складено відповідний акт, припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт, припис про усунення виявлених порушень, а також протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності. Окрім цього, скасовано декларацію про початок будівництва, зареєстровану Департаментом ДАБІ у Львівській області в квітні 2016 р.

«Відповідно до Постанови КМУ №466, у разі виявлення недостовірних даних, наведених у зареєстрованій декларації, які є підставою вважати об’єкт самочинним будівництвом, зокрема, якщо він збудований або будується на земельній ділянці, не відведеній для цієї мети, або без документа, який дає право виконувати будівельні роботи, чи належно затвердженого проекту/будівельного паспорта, реєстрація такої декларації підлягає скасуванню», – зазначають в Інспекції.

Раніше “Справжня Варта” повідомляла про активістів, які зібрались пікетувати забудову на Чорновола, 45б.

comments powered by HyperComments