У Львові відбудеться фінал Шкільної ліги з шахів

Євгенія Пласконь  |  П'ятниця, 9 грудня 2016, 20:50
Близько 500 школярів візьмуть участь у змаганнях.
У Львові відбудеться фінал Шкільної ліги з шахів

10 грудня стартує командний чемпіонат з шахів серед шкіл Львова, який триватиме впродовж двох днів, до 11 грудня у готелі «Волтер», що на вул. Липинського, 60А.

Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

«У цьогорічній шкільній лізі змагатимуться усі школи Львова, які виставлять команду, за швейцарською системою в 9 турів. Родзинкою турніру є те, що грають саме команди і результат кожного з 3 членів в особистій зустрічі є дуже важливий – від нього може залежати і увесь матч”,  розповів секретар Львівської обласної шахової федерації, Назар Фірман.

За його словами, крім визначення команд-переможців, будуть визначатись переможці і в індивідуальному заліку на кожній дошці. 

“Цей турнір є підсумком за 2016 рік – за його результатом можна оцінити роботу усіх шахових гуртків та тренерів в рамках програми розвитку шахів у м. Львові. Крім того, він, безперечно, є необхідними для дітей, які вивчають шахи, адже щоб прогресувати, потрібно не лише навчатись, але й змагатись”, - додав Назар Фірман.

Командна першість серед школярів збере цьогоріч близько п’ятисот юних шахістів з більшості загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Організатори заходу – Львівська обласна шахова федерація, управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та управління освіти ЛМР.

comments powered by HyperComments