У Львові школярі стануть помічниками нотаріусів та адвокатів

Євгенія Пласконь  |  П'ятниця, 9 грудня 2016, 20:22
Візьмуть у проект переможців творчого конкурсу.
У Львові школярі стануть помічниками нотаріусів та адвокатів

9 грудня, під час прес-конференції на тему «Започаткування пілотного проекту «Шкільна юстиція», яка відбулася у Львівському прес-клубі, розповіли про безпрецедентний пілотний проект для школярів загальноосвітніх закладів Львівщини – „Шкільна юстиція”. 

Проект організовує Головне територіальне управління юстиції у Львівській області спільно з департаментом освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. Захід відбувається у рамках   Всеукраїнського тижня права.

До кінця грудня школярів, які захочуть опанувати професії шкільного нотаріуса, адвоката, реєстратора чи виконавця, отримати відповідне посвідчення та попрацювати молодшим помічником справжнього приватного нотаріуса чи адвоката просять надіслати твір до головного територіального управління юстиції у Львівській області.

Після 20 січня майбутніх асистентів юристів зберуть на установчу сесію.

“Метою цього проекту є залучення школярів старшої школи до профорієнтаційної роботи. Отож, впродовж наступного семестру учні зможуть отримати теоретичні знання та отримати практичний досвід в різних сферах юриспруденції”, - зазначила директор  департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, Любомира Мандзій.

За словами начальника головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослава Жукровського, у кожному районі області вже зголосилися фахівці, які готові працювати з цими дітьми, щоби школярам не доводилося доїжджати до Львова.

“Це не будуть щодня якісь лекції та навчання. Але це будуть додаткові знання та інформація до уроків «Основи права» для тих дітей, яким це цікаво”, - додала Любомира Мандзій.

Після закінчення курсу кожен з учасників проекту отримає свідоцтво, яке посвідчує, що ця особа є шкільним нотаріусом, шкільним адвокатом чи шкільним реєстратором.

Твір на тему «Як я захищатиму права учня, права людини, права громадянина» може надіслати кожен школяр на електронну адресу: [email protected].

comments powered by HyperComments