На Львівщині запроваджують нову реформу поліції

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 8 грудня 2016, 21:40
Акцент - на співпрацю з громадськістю.
На Львівщині запроваджують нову реформу поліції

У четвер, 8 грудня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із головою консультативної місії Європейського Союзу Кястутісом Ланчінскасом. Сторони обговорили питання реформування поліції, зокрема покращення взаємодії поліції та громади на території Львівщини.

Як розповів Кястутіс Ланчінскас, Львівщина є одним із регіонів, де запрацює новий проект реформування поліції. Зокрема, йдеться про взаємодію поліції із громадою, а також тренінги для персоналу та співробітників поліції на всіх рівнях за участі міжнародних експертів.

Під час дискусії Олег Синютка наголосив, що облдержадміністрація надаватиме максимальну підтримку у реалізації такої реформи. Відтак, сторони домовились упродовж грудня організувати спільну зустріч із громадськими організаціями, волонтерами, поліцією та представниками політичної еліти, щоб об’єднати зусилля та мінімізувати негативні настрої щодо трансформації поліції в рамках Консультативної місії Європейського Союзу.

Довідка:
Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні офіційно розпочала роботу в Києві 1 грудня 2014 року після Революції Гідності та одержання відповідного запрошення від уряду України.
Вона допомагає Україні реформувати так званий "сектор цивільної безпеки". Йдеться про реформу органів, які мають працювати над безпекою громадян: поліції, СБУ, прокуратури та інших. Місія також допомагає становленню антикорупційних органів в Україні – Національному антикорупційному бюро та Національному агентству з питань запобігання корупції. 

comments powered by HyperComments