Львів шукає юних і талановитих музикантів

Андріана Кирик  |  Вівторок, 6 грудня 2016, 10:42
У Львові збирають учасників для Молодіжного симфонічного оркестру
Львів шукає юних і талановитих музикантів

До Львова запрошують молодих музикантів, які є учнями чи студентами навчальних закладів зі спеціальностей – струнні, духові та ударні інструменти. Тридцять найталановитіших із них стануть учасниками першого Молодіжного симфонічного оркестру.


Юні віртуози зі всієї України віком від 11 до 22 років можуть подавати заявки на участь в оркестрі. Відбір проходитиме у львівському Палаці Потоцьких 11-12 грудня.


«Унікальністю цього проекту є те, що кожен молодий музикант, який добре володіє інструментом, отримає не тільки шанс на безцінний досвід та можливість виступити у складі новоствореного Молодіжного симфонічного оркестру на престижних сценах України та Європи, а й долучитися до захопливого процесу становлення нашої держави на великій інтернаціональній музичній карті світу», - розповіла Оксана Линів, ініціатор проекту, диригент Баварської державної опери.


В рамках проекту передбачено тур оркестру Україною (Львів - Київ - Одеса - Харків) та Німеччиною (Бонн, Берлін) в серпні та вересні 2017 року разом з Федеративним молодіжним оркестром Німеччини. Отож, молоді українські музиканти матимуть змогу грати в найпрестижніших залах Європи та вдосконалювати свої навики під керівництвом доцентів з Берлінського філармонічного оркестру.


Проект зі створення Молодіжного симфонічного оркестру України відбувається за сприяння Міністерства культури України та Бетховенського Фестивалю в м. Бонн, Німеччина (Beethovenfest Bonn). 

 

comments powered by HyperComments