“Допомога була платною, але платили не в касу, а безпосередньо стоматологу”, - В. Зуб про фінансування стоматполіклінік

Євгенія Пласконь  |  Понеділок, 5 грудня 2016, 21:05
Львівська влада закликає стоматологів перейти на європейську модель фінансування.
“Допомога була платною, але платили не в касу, а безпосередньо стоматологу”, - В. Зуб про фінансування стоматполіклінік

Управління охорони здоров’я ЛМР прокоментувало зміни у міському бюджеті на 2017 рік.

Як зауважив начальник управління, Володимир Зуб, позиція депутатів є стійкою, бо стоматологічна послуга в усьому світі є платною, тому такі зміни – нормальний і потрібний процес реформування, переходу у прозору, європейську форму роботи цієї галузі.

«Депутати Львівської міської ради, затверджуючи бюджет на 2017 рік, прийняли рішення про певний об’єм фінансування стоматологічних послуг. Це рішення прийняли, знаючи загальну ситуацію в цій сфері, бо стоматологічна допомога була платною, але платили не в касу, а безпосередньо фізичній особі – стоматологу”, - зазначив Володимир Зуб.

За словами чиновника, влада міста пропонує стоматологам створити комунальні підприємства, у яких допомога пільговим категоріям населення і дітям буде відшкодовуватися за рахунок бюджету. Окрім того, оплата за світло, оренду та опалення приміщення буде здійснюватися так само — з  податків.

“Коли трапляються нещастя, пожежі чи ДТП, міські лікарні приймають хворих, і кожного дня на роботі мають бути хірург, анестезіолог, травматолог, а в стоматології такої потреби немає. Тому фінансувати потрібно, найперше, хірурга, опікового травматолога, гінеколога, які приймають пацієнтів і у вихідні, і серед ночі”, - вважає начальник управління охорони здоров’я ЛМР, Володимир Зуб.

comments powered by HyperComments