Керівництво Львівської ОДА закликало депутатів економити

Євгенія Пласконь  |  Субота, 3 грудня 2016, 16:21
Заощадження коштів дасть багато плюсів.
Керівництво Львівської ОДА закликало депутатів економити

Під час зустрічі з керівниками Об’єднаних територіальних громад (ОТГ), що відбулась 30 листопада у рамках проекту “U-LEAD з Європою”, заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський наголосив на важливості програми енергозбереження, яка дозволить зробити більше для розвитку області.

“У нас по програмі енергозбереження для бюджетної сфери пропонується передбачити кошти на співфінансування різноманітних проектів. Держенергоефективності, яке буде впроваджувати свою програму на 900 мільйонів гривень у 2017 році, також матиме окремий напрямок — підтримка ОТГ на умовах співфінансування”, - сказав Ростислав Замлинський.

Чиновник також закликав керівників ОТГ звертати увагу на дрібні проекти, які допоможуть зекономити додаткові кошти і навів приклад Міженецької громади, де за рахунок теплопаливної котельні економлять 12-18 тисяч гривень щомісяця.

Окрім цього, у рамках програми енергозбереження депутати збираються синхронізувати видатки по вертикалі влади: бюджет територіальних влад відповідатиме обласній програмі, а область, в свою чергу відповідатиме програмам державного значення. Завдяки синхронізації програм, цьогорічний бюджет планують завершити вчасно.

“Виглядає, що в цьому році буде дотриманий бюджетний календар, тому дуже важливо, щоб ви також у новий рік пішли не з проектом бюджету і фінансуванням 1/12 без прав додатків, а щоб ви вже ввійшли з повноцінним бюджетом”, - зазначив Ростислав Замлинський.

comments powered by HyperComments