На що будуть витрачати гроші Об’єднані територіальні громади Львівщини у 2017 році?

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 1 грудня 2016, 14:47
На що будуть витрачати гроші Об’єднані територіальні громади Львівщини у 2017 році?

За словами заступника голови ЛОДА, Ростислава Замлинського, ДФРР виділить 8,9 млрд гривень на Україну, що вдвічі більше за цьогорічну суму — 3,9 млрд гривень. Таким чином, у чиновників буде удвічі більше можливостей реалізувати вигідні для громад проекти.

Окрім коштів із Державного фонду регіонального розвитку, ОТГ отримають субвенцію у розмірі 1, 9 млрд гривень. Додатково надійдуть кошти по формульному розрахунку та з Міністерства освіти.

Майже всі гроші місцева влада пропонує використати на перспективу, реалізуючи великі проекти:

“Я пропонував би вам подавати проекти, які дійсно скеровані на розвиток, тобто: вони є вартісні з точки зору загальної суми видатків, і вони є важливі для громади з точки зору її розвитку”, - висловився Ростислав Замлинський.

Побутові проблеми на кшталт заміни вікон, дверей чи утеплення даху загальною сумою менше 400 тисяч гривень будуть вирішуватись по програмі мікропроектів. 

Також до інфраструктурних недорогих проектів для ОТГ входитимуть як побутові питання (тротуари, дороги, зовнішнє освітлення, каналізування водопостачання), так і соціальні (шкільні автобуси, комунальний транспорт, який буде займатися прибиранням територій).

comments powered by HyperComments