“Надія — це те, що спонукає на дію”, - Олег Романчук

Євгенія Пласконь  |  Неділя, 27 листопада 2016, 19:36
Інститут психічного здоров’я та Центр консультування і травмотерапії отримав нові приміщення.
“Надія — це те, що спонукає на дію”, - Олег Романчук
Інститут психічного здоров’я та Центр консультування і травмотерапії продовжать свою діяльність в нових приміщеннях.
 
«Як рідка речовина переходить у тверду, так і зараз відбудеться кристалізація нового суспільства. Центр «Простір надії» стане точкою кристалізації, у якому з’являтимуться клінічні проекти. Надія – це те, що дає силу діяти, змінювати і спонукає на дію», – зазначив під час урочистостей головний психолог і психотерапевт Інституту, Олег Романчук.
 
Завдяки благодійним внескам, Інститут психічного здоров’я і Центр психічного здоров’я та травмотерапії “Простір надії” зможуть працювати в новому просторі, де продовжать надавати комплексні послуги.
 
Зокрема, Центр допомагає усім постраждалим від військових дій на території України, надає освітню допомогу шкільним психологам, реалізує навчальні програми та інформаційні матеріали з психології (наприклад, книга «Психотерапія з дітьми та підлітками, які пережили травму та втрату», яку збираються поширити безкоштовно серед фахівців Східної України).
 
“Завдячуючи Фонду «Діти Чорнобиля», це одне з найкращих видань по роботі з травмою і травматичним досвідом у світі. За 5 днів ми отримали заявки майже на 2 тис. примірників”, - повідомила директор видавництва Інституту психічного здоров’я УКУ, Катерина Явна.
Окрім іншого, Інститут розробив програму “Соціально-психологічна підтримка адаптації  учасників АТО”, яку збираються перетворити на мобільний додаток. А у межах проекту “Справитися з війною” фахівці Інституту створили просвітницький веб-сайт “Простір надії”.
 
comments powered by HyperComments