У Львові феміністки написали відкритий лист до депутатів

Євгенія Пласконь  |  Вівторок, 29 листопада 2016, 15:18
Жінки вирішили написати колективного листа чиновникам.
У Львові феміністки написали відкритий лист до депутатів

Документ стосується підтримки благодійної організації “Фонд Горіховий дім”.

У відкритому листі, опублікованому на сторінці “Феміністичної майстерні” у Фейсбуці, небайдужі громадянки закликають депутатів Львівської міської ради проголосувати за надання нового приміщення на вул. Личаківській для “Горіхового дому”.

Ця організація займається підтримкою жінок, які опинилися в кризовій ситуації: постраждали від насилля, квартирних афер, мають проблеми з фінансами тощо. Такого роду притулок — єдиний у Львові. 

Проте після 6 років успішної діяльності “Горіхового дому”, будинок на Старознесенській, де проживало 12 жінок, продають, а перспектив на новий поки-що не помітно. Саме тому феміністки Львова закликають депутатів проголосувати “за” на найближчій сесії ЛМР (1 грудня).

Нагадаємо, що для ухвалення рішення необхідно дві третини голосів. На минулій сесії (10 листопада 2016 р.) депутати з тріском провалили голосування, коли “за” проголосувало 27 осіб, 2 — утрималось і 27 — не голосували взагалі.

Наразі під відкритим листом підписались представниці  ГО “Феміністична майстерня”, ГО “Центр “Жіночі перспективи”, ЛМГО “Науково-дослідний Центр “Жінка і суспільство”, ГО “Центр правових та політичних досліджень “СІМ”, Центру інформації про права людини та ГО “Центр “Соціальна дія”.

comments powered by HyperComments