У двобої з «Коньяспором» переміг «Шахтар»

Яша Томський  |  Четвер, 24 листопада 2016, 22:28
Власне, сперечатися за якогось коня (чи коньяк) вже не було сенсу: «Шахтар» ще за два тури до кінця був на коні, закривши усі питання в груповому турнірі Ліги Європи і забезпечивши собі перше місце, і на зустріч з турецьким «Коньяспором» виходив «чисто по приколу».
У двобої з «Коньяспором» переміг «Шахтар»

Прикол трапився на 10-й хвилині. Бардакчі вийшов на перехоплення подачі Бернарда, але завадив своєму ж воротареві, котрий не очікував від одноплемінника такої «подлянки» – турок плечем переправив м'яча у вже незахищені ворота. 1:0.

В принципі, далі можна було не продовжувати (але ж почали, хоча й тому не було сенсу) – команда з Туреччини уже до початку матчу у Львові зберігала теоретичні шанси посісти друге місце, але, як то кажуть, «уплочено». І «Шахтар» продовжив виконувати свою місію. Другий гол у ворота турецької команди влетів на 36-й хвилині. Гол навпіл варто приписати як Дентіньї, так і Тайсону: бразилець отримав м'яч на підступах до штрафного, розвернувся, миттю оцінив ситуацію і побачив зліва вільного Дентінья. Ну а той не «зтормозив» і пробив точнісінько у кут – воротар був безпорадний. 2:0!

Далі – більше! Попри те, що донецькій команді було вже все по цимбалах (власне, як і команді з Коньї), у другому таймі «Шахтар» продовжив куражитися. Едуарду, приміром, вистачило дві хвилини! На чьотку подачу Срни зі штрафного Едуардо кивнув головою – і м'яч, відскочивши від трави, опинився в мережі. 3:0!

І це ще не все! Не встигли вболівальники у пабах ковтнути по повній, як Берні грохнувся у штрафній, натякаючи на пенальті… Арбітр ніякого пенальті не побачив… Втім, Бернард забив і без цього: отримавши м'яч на лівому фланзі, увірвався в штрафну і красивенько так перекинув його дугою назустріч кіперу. 4:0. Тут варто і передачу Борячука відзначити. Вихованець футбольної академії «Шахтаря» – молодець, може взяти на полиці пиріжок…

Матч пройшов на «Арені Львів» 24 листопада.

2016-17, Ліга Європи. Груповий турнір. Група H.

«Шахтар» – «Коньяспор» 4:0


Голи: Бардакчі, 10' (автогол); Дентіньо, 36'; Едуардо, 66'; Бернард, 74'

«Шахтар»: Шевченко М; Матвієнко; Срна; Кривцов; Ордець; Малишев; Коваленко (Танковскій, 46); Бернард; Тайсон (Едуардо, 64); Борячук (Степаненко, 79); Дентіньо

«Коньяспор»: Киринтили; Ай; Бардакчі; Шахінер; Услу; Финдикли; Чамдали (Меха, 16); Хаджіахметовіч; Хору (Баджіч, 83); Мбамба; Мілошевич (Сьонмез, 63)

Попередження: Борячук, 12; Коваленко Вік., 28; Срна, 37; Степаненко, 86
 

comments powered by HyperComments