Біля Львова за участі міністра екології урочисто розпочав свою роботу завод з переробки ртутновмісних ламп (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 11 листопада 2016, 14:02
У с. Мурованому, що під Львовом, запрацював завод із переробки небезпечних відходів.
Біля Львова за участі міністра екології урочисто розпочав свою роботу завод з переробки ртутновмісних ламп (ФОТО)
Сьогодні за кілька кілометрів від Львова офіційно запустили лінію з переробки з ртутновмісних ламп та термометрів.
 
«Два роки ми реалізовували цей грант, вартість проекту 1,3 млн євро. 11% дофінансував Львів, 89 % – це кошти Євросоюзу, безповоротна допомога. В рамках цього гранту ми закупили шведську лінії фірми МRТ System International з переробки ртутних ламп і в жовтні 2015 року ми її ввели в експлуатацію», – зазанчив Андрій Галушка, керівник управління екології та благоустрою ЛМР.
 
Поки завод працюватиме у дві зміни, але в майбутньому є всі можливості для того, аби працювати у три зміни. До слова, за дві зміни тут можна переробити понад 8 тисяч ртутовмісних одиниць.
 
«Це перший приклад, коли раніше штучно заблокована і зарегульована система поводження з небезпечними відходами розв’язується. Кабінет Міністрів та міністерство природи за останні декілька місяців підійшли дуже системно до вирішення цієї застарілої проблеми, були прийняті нові ліцензійні умови поводження з відходами, що розблоковує законсервовану неконкурентну ситуацію, яка склалася в Україні», – сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
 
Станом на зараз завод у Мурованому - єдине сертифіковане в Україні місце, здатне переробляти таку кількість небезпечних відходів за європейськими стандартами, тож вже незабаром тут обслуговуватимуть не лише Львів та область, а й інші куточки країни.
comments powered by HyperComments