Коли ж поїде трамвай на Сихів: усі подробиці

Четвер, 10 листопада 2016, 18:35
У Львові тривають завершальні роботи перед відкриттям трамвайної лінії на Сихів.
Коли ж поїде трамвай на Сихів: усі подробиці

Планується, що перший трамвай на Сихів поїде 17 листопада цього року за маршрутом пл. Соборна – кінотеатр ім. Довженка. Зараз підрядники облаштовують розворотне кільце на вул Угорській – Навроцького, рапортують у Львівській міськраді.

«17 листопада ми плануємо дати можливість пасажирам перший раз скористатись новим трамвайним сполученням – від кінотеатру ім. Довженка на Сихові до пл. Соборної, до пам’ятника королю Данилу, – повідомив Львівський міський голова Андрій Садовий. – Це один з найбільших проектів, який є реалізований в Україні з часів незалежності, це надзвичайно великий проект. Паралельно ми завершуємо роботи щодо влаштування дорожнього покриття. Плануємо відкрити одну смугу для автомобільного руху. Хоча інший об’єм робіт ще буде тривати до кінця року».

Самої трамвайної колії прокладено 11 км. На цей маршрут в перший день мають виїхати 9 нових трамваїв. Усього на лінії трамваю на Сихів курсуватиме 13 вагонів, 7 з них – придбані в цьому році у компанії «Електрон». Інтервал руху складатиме 5-6 хв. Планується, що на цьому маршруті трамваї курсуватимуть до 24:00 год. Також розглядається можливість цілодобового курсування трамваїв на цьому маршруті.

У ЛКП «Львівавтодор» кажуть: на сьогодні ще тривають роботи з облаштування розворотного кільця на вул. Угорській – Навроцького, зокрема, проводять його замощення. На розвореному кільці біля кінотеатру ім. Довженка облаштовують місця під місця для трамвайних зупинок.

З Сихова до центру трамваєм можна буде заїхати за 25-30 хв. Окрім цього, проект має на меті зменшити транспортне навантаження найбільшого житлового масиву Львова (150 000 мешканців).

Після запуску трамвая на Сихів 17 листопада у Львові планують завершити роботи на шляхопроводі на вулиці Городоцькій.

Проект реалізовується за рахунок кредиту від ЄБРР у розмірі 12 млн. євро, гранту німецького уряду у 5 млн. євро, технічної допомоги ЄС у розмірі 1,5 млн. євро та за кошти з міського бюджету – 8,850 млн. євро.

comments powered by HyperComments