У День української писемності та мови у Львові стартувала мовна конференція

Юлія Субота  |  Середа, 9 листопада 2016, 14:32
9 листопада - День української писемності та мови.
У День української писемності та мови у Львові стартувала мовна конференція
Сьогодні, 9 листопада, у «Львівській політехніці» стартувала міжнародна наукова конференція «Українська мова у світі». На Заході очікуєтьсяпонад 100 учасників із 13 країн світу.
 
«Тема конференції дуже важлива, українська мова особливо в теперішній час – дуже делікатне питання. Зокрема, завдання для патріотів на Сході визначитися, якою мовою вони розмовляють. Окрім того, щороку зростає кількість іноземців, які прагнуть більше дізнатися про Україну. Відтак, під час дводенної конференції будуть обговорювати такі важливі питання як мовна ситуація в Україні, особливості вивчення української мови за кордоном для іноземців та дітей діаспори», - переконаний ректор "Львівської політехніки" Юрій Бобало. 
 
На відкритті конференції єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ Йосиф Мілян наголосив: «Українці впродовж століть жили під владою різних держав, тому сьогодні спільна мова – основний ключ до порозуміння. Гарантування безпеки України тісно пов’язане саме з популяризацією української мови, оскільки жодні насильницькі методи не змусять людину говорити українською». 
comments powered by HyperComments