«Завтра буде краще» мультимедійна виставка у Львові (Відео)

Четвер, 8 вересня 2016, 19:48
Триває експозиція «Завтра буде краще» у виставковому просторі Центру міської історії Львова. Це мультимедійна виставка, основою для якої стали світлини польського фотодокументаліста Тадеуша Рольке.
«Завтра буде краще» мультимедійна виставка у Львові (Відео)

«Завтра буде краще» складається з 50-ти фотографій, що їх фотограф зробив у Львові у 1990 році, а також доповнюється текстами істориків, які були свідками мінливих і непевних 90-их.

https://www.youtube.com/watch?v=_3L0iUhiZOg

Саме в той час, на замовлення німецького журналу «GEO», польський фотограф Тадеуш Рольке вирушив документувати події, що відбувалися у той час у Львові. Через невідомі обставини редакція так і не опублікувала цих матеріалів. Однак 26 років опісля фото таки виставлено до огляду широкому загалу.

«Ця оповідь фотохудожника цікавіша за підручники історії. Тадеуш Рольке лишив нам, глядачам, можливість розгадувати значення ракурсів та контрастів, пригадувати чи вгадувати історичні події, - коментує куратор виставки Андрій Бояров. - Головне у цій вправі з відчитування образів міста та його мешканців — не піддатися спокусі пошуку ілюстрацій до вже знайомих оповідей. Події з підручника історії, звісно, присутні у авторському візуальному ряді, але вони становлять єдине ціле із замальовками щоденного життя, із тим, що випало з великого історичного наративу, частково забулося, зникло, не відклалося в архіві»

Виставка триватиме до березня 2017 року.

Матеріали взято із www.lvivcenter.org

Мар′яна Ропач

comments powered by HyperComments