На Львівщині завершився етап Чемпіонату України з гірських автоперегонів

Четвер, 8 вересня 2016, 11:17
У селі Модричі Дрогобицького району Львівщини завершився V етап Чемпіонату України 2016 року з гірських автоперегонів.
На Львівщині завершився етап Чемпіонату України з гірських автоперегонів

Змагання проводилися Автомобільною федерацією України та Галицьким автомобільним клубом під егідою Міністерства молоді та спорту України за активного сприяння управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, Дрогобицької райдержадміністрацій та підтримці мерів Дрогобича й Східниці.

Змагання відбулися на новозбудованій трасі поблизу санаторію «Нафтуся Прикарпаття» та на Східницькому перевалі, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

У змаганнях за першість України з гірських автоперегонів взяли участь 16 екіпажів кращих українських спортсменів-автомобілістів з Волинської, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Дніпровської, Київської областей та м. Києва. Екіпажі демонстрували майстерність керування спортивним автомобілем та вміння контролювати себе в екстремальних ситуаціях.

Траса Борислав – Східниця була влаштована довжиною 2 800 метрів з наявністю семи лівих та восьми правих поворотів, перепад висот яких сягав 198 метрів, максимальний ухил – 7,1%, на якій гонщики розвивали швидкість до 165 кілометрів за годину.

За звання найвправніших і найшвидших було представлено екіпажі на машинах різних моделей від Subaru Forester – до ВАЗ 210d.

Кращим серед представників Львівщини виявилися Сергій Верланов (1 місце) та Олег Слезінський (3 місце), які виступали у різних класах перегонів.

Загалом у змаганнях з гірських автоперегонів було розіграно 7 комплектів нагород.

Зокрема, у заліковій групі А 4 перше місце виборов Борис Ганджа (м. Київ), ІІ місце здобув Олександр Козлов (м. Київ), на ІІІ місці фінішував Ярослав Крищук (м. Луцьк).

У заліковій групі А 3 перше місце посів Вадим Єрохін (м. Київ), ІІ місце – Валерій Жовтоног (м. Київ), ІІІ – Слезінський Олег (м. Львів).

У заліковій групі А 2 тріумфували столичні спортсмени: переміг Володимир Апостолюк (м. Київ), ІІ місце виборов Георгій Ільїн (м. Київ), ІІІ – Сергій Бабак (м. Київ).

У заліковій групі А 9 К переможцем виявився Верланов Сергій (м. Львів).

В командному заліку усі призові місця розподілили між собою команди Києва:

1. «SUSHIYA Racing Team»

2. «VORTEX RACING TEAM»

3. «ULTRA GP».

Закриття змагань та нагородження переможців і призерів етапу Чемпіонату України-2016 з гірських автоперегонів відбулося на Східницькому перевалі.

Варто зазначити, що змагання з гірських автоперегонів, зважаючи на неможливість сьогодні залучати гірські траси Криму, мають неабияке значення для автоспортсменів України.

comments powered by HyperComments