У Львові урочисто відкрили меморіал Героям Небесної сотні та загиблим воїнам АТО (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 7 вересня 2016, 18:53
Тепер Львів має власний меморіальний комплекс, присвячений героям, які заплатили власним життям, аби вільна та незалежна Україна продовжувала існувати на карті світу.
У Львові урочисто відкрили меморіал Героям Небесної сотні та загиблим воїнам АТО (ФОТО)
Сьогодні на території Національного університету "Львівська політехніка" відкрили перший у місті меморіальний комплекс, присвячений новітнім героям.
 
Львів`яни та гості тепер матимуть місце, у якому лише за кілька хвилин до центру можна зупинитись та згадати тих, кого більше з нами немає.
 
"Яскравим прикладом патріотизму стала участь студентів та викладачів Львівської політехніки у Революції Гідності. На вівтар спільної перемоги поклали голови найкращі сини України. Одним із перших був випускник інституту геодезії Львівської політехніки Юрій Вербицький. Нині сотня університету зі зброєю в руках захищає свою землю на Сході та займається волонтерством. Тож, меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні та загиблих воїнів АТО створений на честь усіх, хто сьогодні боронить Україну", - звернувся до всіх присутніх ректор Національного університету "Львівська політехніка" Юрій Бобало.
 
На відкритті меморіалу зібрались десятки людей, серед яких родичі загиблих та учасники тих жахливих подій, яким вдалось вижити наперекір всьому:
 
"Цей пам’ятник дуже потрібний, він символізує згуртованість нації. Завдяки Небесній сотні і воїнам АТО ми побачили, хто є справжній ворог України. Тож, такі комплекси нагадують нам про загиблих, котрі полягли за свободу", - переконаний випускник Львівської політехніки, лейтенант ЗСУ Руслан Філіпсонов, який брав активну участь у російсько-українській війні, був поранений та вижив після двох клінічних смертей та 52 операцій.
comments powered by HyperComments