Екс-чиновників Фонду держмайна спіймали на розтраті: обшуки тривають

Вівторок, 6 вересня 2016, 19:41
Екс-чиновників Фонду держмайна запідозрили у розтраті 165 млн гривень та в умисному доведені до банкрутства державної холдингової компанії.
Екс-чиновників Фонду держмайна спіймали на розтраті: обшуки тривають

За інформацією правоохоронців, упродовж 2012-2015 років керівники державної холдингової компанії та Фонду держмайна України, користуючись службовими повноваженнями, довели до банкрутства держкомпанію. Після чого передали її нерухомість у власність наближеним підприємствам.

Посадовці Фонду держмайна України та підконтрольних їм держаних установ розробили план по відчуженню майна з подальшим його заволодінням. У схемі також були задіяні ліквідатори, представники великих фінансових промислових груп, контрольовані народними обранцями. Вони укладали заздалегідь збиткові договори. Їх виконання призвело до неплатоспроможності компанії. Порушуючи низку нормативних актів, посадовці передали у приватну власність об’єкти нерухомості вартістю 165 мільйонів гривень.

За фактом розтрати держмайна поліція відкрила кримінальне провадження. У рамках розслідування цієї справи у Львові, Києві та Луцьку в офісах причетних компаній та за місцем проживання екс-посадовців правоохоронці провели обшуки.

Водночас у Нацполіції Львівщини наразі не коментують проведення обшуків у львівських офісах компаній, які можуть бути причетні до цього злочину.

comments powered by HyperComments